fbpx

Arborvitae a jeho netradičné použitie

Esenciálny olej Arborvitae pochádza z cédrových stromov starých tisíce rokov. Zaujímavosťou je, že sa tieto stromy nerozkladajú. Takže aj keď halúzky spadnú na zem, zostávajú svieže, nehnijú a nekazia sa ako iné stromy. Volajú sa “stromy života“ a majú veľmi silné, posilňujúce, omladzujúce vlastnosti.

Arborvitae, pôvodom z tichomorského severozápadu Severnej Ameriky, je majestátny vždyzelený ihličnatý strom, ktorý je oceňovaný pre svoje množstvo jedinečných výhod. Rôzne chemické zložky, ktoré sa v éterickom oleji Arborvitae nachádzajú, z neho robia nevyhnutný prostriedok na ochranu dreva. Má prirodzené konzervačné vlastnosti, vďaka ktorým drevo nehnije. Kvôli tejto jedinečnej konzervačnej schopnosti sa Arborvitae často používa v drevárstve a na ochranu drevených povrchov. Drevené a prírodné zložky Arborvitae uznávajú aj domorodí Američania, ktorí ho používali na výrobu nádob, totemov, košov a odevov. Nielenže chráni drevo, ale jeho organické prvky tiež chránia jednotlivcov pred environmentálnymi a sezónnymi hrozbami ako účinný čistič. Esenciálny olej vyrobený zo stromov Arborvitae je ideálny na aromatické a lokálne použitie na čistenie.

Výhody esenciálneho oleja Arborvitae

Jedinečné výhody Arborvitae sa získavajú prostredníctvom kvalitného éterického oleja, ktorý je čistý a neobsahuje škodlivé látky. Mnoho éterických olejov, ktoré sú k dispozícii na kúpu, sú bežne plnené prídavnými látkami alebo kontaminantmi, ktoré oslabujú účinnosť éterického oleja. doTERRA vie, že keď je olej čistý, má schopnosť meniť životy k lepšiemu. Vďaka týmto poznatkom sa venujeme výrobe éterických olejov, ktoré sú čisté, bezpečné a účinné. doTERRA zaručuje čistotu našich olejov prostredníctvom protokolu CPTG Certifikovaná čistá terapeutická trieda. Tento protokol zaručuje, že každá šarža olejov podstúpi sériu prísnych testov, ktoré určia obsah éterických olejov. Len čo sú oleje testované a zistí sa, že spĺňajú vysoké štandardy, sú pripravené poskytnúť maximálny úžitok tým, ktorí si kúpia produkt z éterického oleja.

Použitie:

  • Pridajte do starostlivosti o pleť svoje čistiace výhody.
  • Používajte lokálne počas meditácie pre pokojnú a upokojujúcu arómu.
  • Aplikujte na spodok chodidiel, aby ste vôňou podporili uzemňujúci a upokojujúci účinok.
  • Zmiešajte s rovnakými dielmi divokého pomaranča a kasie a naneste na zápästia, aby ste dosiahli povznášajúcu arómu.
  • Naneste na vatový tampón a vložte do skriniek alebo zásuviek.
  • Zmiešajte 10 kvapiek Arborvitae a ½ šálky vody v rozprašovači na čistenie povrchu sprejom.
  • Zmiešajte štyri kvapky Arborvitae a dve kvapky esenciálneho oleja citrón s frakcionovaným kokosovým olejom pre prírodný prostriedok na ochranu dreva a ako leštidlo.

Netradičné použitie:

Jeden z najlepších spôsobov ako použiť Arbovitae je pridať pár kvapiek do Verage hydratačného krému alebo séra. Menej známy spôsob ako ho použiť je potrieť ním malé vyrážky, vredy či pupienky.

Môžete ho tiež použiť pri prevencii, aby psíkovia nežuvali vaše veci. Pridajte pár kvapiek do fľaše s rozprašovačom a postriekajte čokoľvek chcete chrániť, napríklad nábytok. Zvieratká jeho vôňa odstraší od žuvania a hryzenia.  

Vytvorte si svoj vlastný pižmový vonkajší parfum s éterickým olejom Arborvitae. Vôňa oleja Arborvitae je drevitá a teplá a v kombinácii s cédrovým drevom a kadidlom poskytuje povzbudzujúcu arómu, ideálnu pre sviežu vôňu kolínskej vody. Spoločným použitím týchto olejov vytvoríte skvelú voňavku pre každú príležitosť a získate tiež vôňu, ktorá povzbudí a uvoľní zmysly.

Návod na použitie:

Difúzovanie: Použite tri až štyri kvapky do difuzéra podľa vášho výberu.

Lokálne použitie: Pri lokálnom použití riediť podľa potreby nosným olejom.

Upozornenie:

Možná citlivosť pokožky. Uchovávajte mimo dosahu detí. Ak ste tehotná, dojčíte alebo ste v starostlivosti lekára, poraďte sa ohľadom užívania so svojím lekárom. Zabráňte kontaktu s očami, vnútornými ušami a citlivými oblasťami.

Podobné články