fbpx

Rady od Kyla Kirschbauma, prezidentského diamanta

Kyle-KierstonPrečo niektorí ľudia prirodzene priťahujú mnohých talentovaných ľudí, kým iným sa podarí nájsť iba zopár? Čo potrebujete urobiť?

Keď som ako dieťa býval na Aljaške, často sme sa chodili na loď na jazero, ktoré bolo vzdialené asi 45 km. Raz keď sme takto šli, prepichla sa nám pneumatika na vozíku, na ktorom sme mali loď. Môj otec odviazal loď a a autom odišiel, aby zohnal novú pneumatiku. Nikdy nezabudnem na to, ako som v lodi sedel na diaľnici. Obával som sa dvojhodinového čakania, až kým mi mama nepovedala, “Poďme zistiť, koľko ľudí nám zakýva.”  Veľmi rád som sa hral, a tak sme začali mávať s obrovskými hollywoodskymi úsmevmi na tvári. Dve hodiny ubehli a my sme sa smiali na tom, akí nervózni sme na začiatku boli, a smiali sme sa ešte viac na tých zopár ľuďoch, ktorí nám ukázali nevhodné gestá. Nakoniec nám zamávalo asi 500 ľudí. O dvadsať rokov neskôr mi táto situácia otvorila oči a pomohla mi rozoznať, ktoré sú tie nevyhnutné zručnosti, ktoré potrebujem, aby som našiel talentovaných ľudí a vybudoval podnikanie s doTERROU.

  1. Staňte sa osobou akú chcete pritiahnuť.

Zistil som, že ak chceme nájsť lídrov, ktorí by sa k nám pridali, musíme sa najprv stať takými ľuďmi, akých chceme pritiahnuť. Toto začína vašou rutinou každodenného osobného rozvoja. Môj deň typicky začína o 5:30 ráno. Vtedy idem do posilňovne, potom 10 minút počúvam svoje afirmácie, mám nejaký podnikateľský tréning 15 minút a potom buď meditujem, alebo sa duchovne nalaďujem prostredníctvom Písem, alebo poézie. Táto séria návykov ma tvarovala počas ťažkých i úspešných časov. Každý deň si volíme kým sa staneme, nie iba slovami, ktoré hovoríme, ale v malých opakovaných činoch. Moja mama si zvolila, že bude optimistkou, a tak mi sme si vytvorili spomienku, na ktorú nikdy nezabudnem. Každý deň máme šancu odpovedať na volanie, aby sme boli lepšími.

  1. Verte doTERRE.

Bez toho, aby moja mama verila tomu, že nudné čakanie stále môže byť veselým zážitkom, by sa môj bláznivý príbeh nikdy nestal. Vaša viera ovplyvňuje celú vašu organizáciu—aj tých, ktorých ste ešte nestretli. Pre mňa sa všetko zmenilo, keď som bol na na prvom stretnutí s vedením doTERRy a mohol som osobne spoznať vlastníkov tejto spoločnosti. Cítil som, že im záleží na dobrej veci, na niečom, k čomu som sa chcel pridať aj ja. Ľudí priťahujú ľudia, ktorí, ktorí majú väčšiu sebadôveru a zmysel pre dobrú vec. Dokonca aj na začiatku, keď sme nemali veľa peňazí, urobili sme každú potrebnú obeť, aby sme boli na konferenciách a stretnutiach, pretože sme vedeli, že si nemôžeme dovoliť prepásť vieru, o ktorej sme vedeli, že tam načerpáme. Ak chcete ciest úspešné podnikanie s doTERRou, vytvorte kultúru vedúcich, ktorí učia príkladom a vždy chodia na podujatia.

  1. Preprogramujte si mozog, aby ste sa stal vaším novým ja – Diamantovým ja.

Väčšine z nás behajú v hlave negatívne myšlienky a programy, o tom kto sme, v čom sme dobrí a čo si zaslúžime. Väčšina z toho nemá žiadny reálny základ, ale pretože už ich máme tak dlho, stali sa obrazne povedané päťprúdovou diaľnicou v našom mozgu, po ktorej všetky naše programy jazdia šialenou rýchlosťou.

Teraz trochu vedy. V mozgu máme časť, ktorá sa volá Retikulárny Aktivačný Systém, (RAS), ktorý sa správa ako vyhľadávač. Filtruje spomedzi miliónov bitov informácií a ukazuje nám to o čom hovoríme, že je dôležité a zmysluplné. A tu je tá pasca: väčšina ľudí svojmu vyhľadávaciemu systému nehovorí, čo má hľadať. Náš mozog automaticky vyhľadáva veci ako sú dramatické udalosti, negativita, hádky a depresia. Časom sa náš mozog podvedome naučí ignorovať všetko dobré a nachádzať iba zlé.

Váš život sa zmení vo chvíli, keď prevezmete kontrolu a opakovane poviete svojmu RAS do absolútneho detailu presne čo chcete. Keď mu poviete na čom vám záleží, bude vedieť, čo má hľadať. Môžete svojmu RAS povedať, aby sa správal, ako keby ste už boli diamantmi. To robíme afirmáciami v prítomnom čase. Tu je niekoľko príkladov:

Neustále priťahujem ľudí, ktorých silné stránky a talenty pomáhajú môjmu podnikaniu rásť.

Mám odvahu jednať podľa inšpirácie, ktorá mi pomôže dosiahnuť moje sny a ciele.

Precíťte aké to je veriť týmto vyhláseniam. Vy môžete vytvoriť afirmácie na akýkoľvek aspekt svojho života. Začnite myslieť, konať a správať sa sám k sebe, ako keby ste tam už boli, a do života vám prídu neuveriteľné zázraky. Sú iba tri pravidlá:

  1. Musíte aj niečo veľkého robiť popri týchto afirmáciách.
  2. Hovorte v prítomnom čase, ako keď už máte to čo chcete. Ak by ste povedali “Stanem sa diamantom” tak budete neustále premýšľať spôsobom „jedného dá!, namiesto toho aby ste prijali, že už ním ste.
  1. Nahrajte si, počúvajte, alebo opakujte alebo opakujte si ich nahlas 30 dní. (Vedci potvrdili, že toľko času treba na to, aby sa zničili staré chodníčky v mozgu a nahradili sa novými.)

Na začiatku, keď si tieto veci budete hovoriť, budete sa cítiť, ako keby ste klamali. Možno sa budete sami sebe smiať a hovoriť si, že je to smiešne. Iba si pamätajte, že robíte veľkú stavebnú opravu vo svojom mozgu a ten sa tomu bude spočiatku brániť. Vydržte, až kým sa vám to nestane prirodzeným.

  1. Úprimne rozprávajte o podnikateľskej stránke doTERRA.

Často vidím ľudí, ktorí sa boja povedať, prečo začali pracovať s doTERRou. Dôvody, prečo sa to tak deje sú rôzne. Od predstáv o sieťovom predaji, cez kritiku zvonku, až po nedostatok dôvery v samých seba. Teraz sa rozhodnite, že budete verní sami sebe a svojim snom. Predstavte si, keby moja mama a  ja sme sa iba mračili a nasilu mávali. Ľudia by pravdepodobne nereagovali tak pozitívne. Keď si vybudujete svoj príbeh podnikania a vytvoríte jasný odkaz, pomôže vám to hovoriť autenticky a s vášňou. Tu je základná kostra, ktorú môžete nasledovať:

  • Podeľte sa o svoje sny a ciele (presne o to, čo ste vždy chceli).
  • Podeľte sa o svoju bývalú kariéru a ako ste boli spokojní (môže byť dobré alebo zlé).
  • Povedzte o svojej prvej skúsenosti s doTERRou. (skeptický pokus a pocit že ste našli to čo ste hľadali)
  • Povedzte ľuďom prečo sa delíte.
  • Pozvite ich aby sa dozvedeli viac.

To skvelé na nasledovaní týchto jednoduchých krokov je, že sa iba prirodzene delíte o svoje pocity. Ak sa o tieto pocity nepodelíte, ľudia nebudú mať možnosť pocítiť vo svojom srdci, či sa chcú pridať k vaše dobrej veci.

  1. Dajte každému možnosť, nech si zvolí svoju cestu.

Ľudia si sami za seba zvolia, ako na vás zareagujú, práve tak ako tí ľudia, ktorí nás míňali vtedy na tej ceste. Keď Kierston prvýkrát kúpila balíček esenciálnych olejov, nemali sme žiadnu túžbu zapojiť sa do príležitosti na podnikanie. Počas nasledujúceho toka sme však videli, čo všetko oleje spravili pre našu rodinu, ako sme mohli prirodzene spravovať svoje zdravie a zrazu sme pocítili túžbu podeliť sa o tento pocit. Je dôležité, aby sme dali ostatným príležitosť porozumieť, ako sa môžu tešiť z výhod esenciálnych olejov na akejkoľvek úrovni.

Brožúrky Žijeme s prírodou, Delíme sa a Budujeme prirodzene, načrtávajú rozdiel medzi používateľom, zdieľateľom a budovateľom. Potrebujeme vysvetliť tieto tri cesty tak, aby si ľudia mohli vybrať cestu, na ktorej sa cítia najpríjemnejšie. Keď dáme ľuďom možnosti, tak odchádza tlak a môžete im pomôcť práve tam, kde sa nachádzajú. Staráme sa, učíme a slúžime ľudom a oni si sami môžu vybrať, čo chcú robiť v doTERRe a s doTERRou..

Jedna z najlepších vecí v doTERRe je to, že môžeme ľuďom pomáhať, aby cítili silu týchto úžasných olejov. Vďaka nim, mi už prišli do života tisíce ľudí a s mnohými som sa stal priateľom na celý život. Je to na vás.

Podobné články