fbpx

Epileptické záchvaty. Príbeh Lacy, dcéry Dava Stirlinga.

Hovorí Teresa Harding, Lacina teta

Ak by ste sa ma pred 2 rokmi opýtali, čo si myslím, o esenciálnych olejoch, povedala by som každému, kto by mi hovoril, že ich môžem používať na zlepšenie zdravia a namiesto liekov, že sa zbláznil.


Až kým som som mala skúsenosť s Lacy, svojou neterkou. Bolo to asi pred dvomi rokmi a Lacy mala dva roky. Začala mávať epileptické záchvaty, približne 8-12 denne a niekedy aj viac. Moja sestra s manželom sa báli nechávať ju spať samú, tak s nimi každú noc spala v posteli. Chceli byť pri nej, keby sa niečo dialo. Boli sme veľmi prestrašení a bolo to smutné obdobie. Vždy keď som na ňu chvíľu dávala pozor, setra mi neustále volala, či som jej nezabudla dať lieky, ako jej je a či sa niečo nedeje. Sestra sa nemohla ani na chvíľu uvoľniť. Neustále sa bála.

Doktor poslal Lacy do špecializovanej nemocnice, kde bola 2 týždne a nastavovali jej lieky. Počas ďalších mesiacov jej dávky postupne zvyšovali, až mala najvyššie možné dávky, ktoré môže 2-ročné dieťa brať. A to už mala aj vedľajšie príznaky. Lieky spôsobovali, že vyzerala ako opitá. Nevedela chodiť rovno, neustále padala. Pamätám si, keď sme raz boli na rodinnom stretnutí, všetky deti sa hrali a pobehovali hore-dole, iba Lacy stále padala a nemohla sa s nimi hrať. Bola z toho veľmi frustrovaná a nahnevaná, bolo to pre nás ťažké.

Táto situácia trvala niekoľko mesiacov, až jedna známa povedala mojej sestre, že by mala vyskúšať kadidlový esenciálny olej. Viete si predstaviť, že v tejto situácii boli ochotní vyskúšať úplne všetko, obzvlášť keď jej to nemohlo ublížiť. Ja som si myslela, že sa zbláznili. Ešte zvláštnejší bol spôsob, akým jej ho podávali, natierali jej ho na chodidlá. To skoro okamžite zastavilo záchvaty. Už mala iba 2-3 záchvaty týždenne a nie 8-12 denne, čo mala predtým.

Už sa znova mohla hrať s deťmi, konečne mohla rozprávať, pretože od liekov jej reč bola spomalená a trhaná a nebolo jej rozumieť.

Odvtedy používam esenciálne oleje. Doma sme si povedali, že budeme mať oleje aj lieky a keď niečo bude, použijeme najprv oleje a keby to nezabralo, tak potom lieky. Musím zaklopať, že za tie dva roky tá situácia, kedy by sme použili lieky ešte nenastala.

Podobné články