fbpx

Esenciálne oleje na cesty

Cestovná atmosféra prináša rôzne druhy baktérií a iných vecí, ktoré môžu spôsobiť, že sa necítite práve najlepšie. Byť chorý nikdy nie je zábavné, ale na dovolenke sa zdá, že to je 10x horšie.

Esenciálne oleje sú skvelé veci, ktoré by ste mali mať so sebou. Môžete sa tým vyhnúť potrebe hľadať neznáme lieky v neznámych lekárňach. Ušetríte čas a peniaze a budete  cítiť dôveru vo svoje schopnosti rýchlo sa uzdraviť a popkračovať v dovolenkovaní.

Vytvorte si cestovný balíček s olejmi a noste ho so sebou. Ja jeden taký mám,  nosím ho so sebou v kabelke a stale ho používam. Ak cestujete lietadlom, môžete ich buť nechať prejsť kontrolou v batožine, alebo sa ubezpečte, že ich súčet nepresahuje  250 ml. limit, dajte ho do zipsovacej taštičky a pošlite cez kontrolu.

Balíček celoživotná vitalita

Doplnky celoživotnej vitality od dōTERRA sú vyvinuté s účinnými hladinami esenciálnych živín a mocných metBalíček celoživotná vitalitaabolických faktorov pre optimálne zdravie, energiu a dlhý život. V spojení s esenciálnymi olejmi dōTERRA’s CPTG a celoživotný záväzok k zdravému životnému štýlu dōTERRA, tiež prirodzene podporujú celý život mladšieho vzhľadu, pocitu, a života.

Lifelong Vitality Pack (34210005)

Cena: €128,00

Navštivit eShop

Moje Oleje, ktoré sú podľa mňa najlepšie na cesty sú:

Levandula, Citrón, Mäta, Oregano, DigestZen, OnGuard, Čajovník, Deep Blue, Breathe, Kadidlo a TerraShield. (Všetky tieto oleje okrem TerraShieldu sú v 5 ML fľaštičkách v balíčku  Rodinný lekár (Family Physician Enrollment kit).  5 ML veľkosť je porfektná cestovná veľkosť.)

Ak máte miesto pre viac:

Zázvor, Oregano, Purify, PastTense, Harmanček, Serenity, Elevation, AromaTouch, Divoký pomaranč, Solace.

Niektoré z najbežnejších problémov, ktoré majú ľudia pri cestovaní, dovolenkovaní a oleje, ktoré tieto problem zvládnu sú:

Pokožka spálená od slnka– Levandula je absolútne úžasná na spálenie. Môžete ju aplikovať priamo, alebo ju môžete pridať do základného oleja.  Pre chladivý efekt môžete urobiť sprej, keď do fľaštičky s rozprašovačom date niekoľko kvapiek levandule a kvapku mäty. Levandula zabezpečí liečenie pokožky a mäta ju schladí.

Poštípanie hmyzom– Levandula znovu ukľudňuje štípance od hmyzu. Môžete tiež skúsiť Purify proti svrbeniu.

Repelent proti hmyzu– TerraShield je úžasný repelent. Použite priamo, alebo si vytvorte mini sprejovaciu fľaštičku. Môžete so sebou nabaliť prázdnu sprejovaciu fľaštičku a naplniť ju, keď prídete na miesto dovolenky.

Kinetóza (nevoľnosť pri cestovaní)– Mäta a zázvor pomôžu. Môžete si ich namazať okolo chodidiel, spánkov a zápästí, alebo inhalujte z fľašky.

Zlé trávenieDigestZen  na pomoc. Kvapnite do vody a vypite, alebo obliznite kvapku zo zadnej strany ruky. Môžete tiež použiť masážne tak, že si ho namažete na chodidlá alebo žalúdok.

Jet Lag– Vyskúšajte kombináciu mäty a levandule a naneste si ju na spánky a chodidlá.Ďalšou výbornou zmesou je Elevation.

Bolesti hrdla– On Guard, Oregano, Čajovník a Citrón spolu v kapsuli. Môžete mať tiež pri sebe malú sprejovaciu fľaštičku s On Guardom a vodou. Strieknite si do hrdla. Keď začnete mať ten škriabavý bolestivý pocit..

Unavené nohy a chodidlá– Mäta, zmes AromaTouch, Deep Blue, všetky sú skvelé na pomoc unaveným nohám. Votrite na dané miesto so základným olejom, ak  máte precitlivelosť.

Dezinfekcia– Sprejujte si ústa On Guardom pred a počas letu. Alebo kvapnite kvapku On Guardu alebo Purify na vatu a zatvorte do zipsovacieho sáčku. Otvorte a vdychujte počas letu.

Môžete si tiež vytvoriť Citrónový alebo OnGuardový sprej na dezinfekciu stolov, rúk a pod.

Citrónový olej je tiež skvelý do vody, aby ste ju dezinfikovali.

Nervy a stres– Levandula, Harmanček, Serenity, každý z nich je skvelý, aby zmiernil predcestovný stres, stresové situácie, problem so zaspávaním.

Alergie/Zahlienenie– zmes Breathe je niečo, čo musíte mať poruke pri cestovaní. Použite pri upchatom nose/kašli atd. Aplikujte na hrudník a nos, alebo inhalujte priamo z fľaštičky.

Tiež citron, levandula a mäta skombinované spolu vytvárajú skvelý prostriedok proti alergii. Iba kvapnite 2 kvapky z každého do vody a prehltnite.

Prehriatie/Úpal– Mätový olej je skvelý na okamžité ochladenie. Pridajte kvapku do vody a pite počas dňa, alebo sa ňou často sprejujte počas dňa, aby ste sa chránili pred prehriatím.

Rany a začervenania– Čajovníkový a Levandulový olej spolu vytvárajú skvelú kombináciu pre pokožku. Použite priamo, zmiešajte  so základným olejom alebo vyrobje sprej.

Bolesti hlavyPastTense je úžasný pre rýchlu úľavu od bolesti hlavy. Možete tiež skúsiť mätu, kadidlo alebo levandulu.

Podobné články