fbpx

Esenciálne oleje po pôrode

Keď sa narodí bábätko, je to krásny čas, Je to čas na to, aby sme si vytvorili krásny vzťah s týmto malým balíčkom lásky a nechali sa trochu rozmaznávať. Bábätko zmení váš svet. obr. levandulovy esencialny olejUžite si tento posvätný čas, pretože táto skúsenosť s týmto bábätkom s vám stane iba raz.

Je to vzrušujúci čas, ale je to tiež čas veľkých zmien, hormonálnych aj fyzických. Dajte si čas na to, aby sa vaše telo dostalo naspäť do rovnováhy. V tomto čase môže byť vaším najlepším spoločníkom zmes esenciálnych olejov Balance, pretože vám pomôže dostať sa do rovnováhy. Používajte ho každý deň na svoje chodidlá, zátylok a na chodidlá bábätka.

Popôrodné bolesti sú nevyhnutné. Vaša maternica sa počas deviatich mesiacov 25-krát zväčšila a telo sa ju snaží dostať do pôvodnej veľkosti, čo je pomerne bolestivé. Tieto bolesti trvajú dva až tri dni a pri dojčení sa zhoršujú, pretože vaše telo reaguje na zvýšenú produkciu oxytocínu, ktorý sa pri dojčení uvoľňuje. Oleje ktoré pomáhajú pri týchto bolestiach sú levandula a biela jedľa. Aplikujte ich priamo na spodnú časť brucha a hneď sa vám uľaví. Dôvod prečo som vybrala práve tieto dva oleje je ten, že maternica je sval, ktorý sa sťahuje. Keď rozmýšľate o olejoch, ktoré pôsobia na svaly, každý z nich by fungoval, ale levandula a biela jedľa sú tiež veľmi jemné oleje, a tak aj keby sa dieťatko dotklo vášho brucha, nebudú pre jeho jemnú pokožku veľmi silné.

Niekedy je problémom aj močenie a niektoré mamičky sú po pôrode trochu opuchnuté a to močenie ešte sťažuje. Na toto pomáha kvapka mäty kvapnutá do záchoda. Niekedy iba malé privoňanie si k oleju Balance, levandula alebo Serenity pomáha s uvoľnením, ktoré telo potrebuje aby to mohlo pustiť.

Na ošetrovanie intímnych partií po pôrode je výborná zmes Immortelle 20 až 30 kvapiek doplniť do sprejovacej fľaštičky kokosovým olejom. Imortelle bol špeciálne vyvinutý pre pokožku a dlhovekosť, a jeho názov je veľmi vhodný, ale má nespočetné množstvo Dalších výhod. Dokáže urýchliť hojenie tkanív a tak je najlepšou voľbou na jemné oblasti po pôrode. Ak nemáte Immortelle, Kadidlo (frankincense) a levandula sú tiež výbornou zmesou na túto oblasť.

Na jazvu po cisárskom reze masírujte Immortelle neriedené na jazvu dvakrát denne. Táto zmes vám zároveň pomôže jazvu krásne zmenšiť, pretože obsahuje slamienku, ktorá pomáha pri obnove tkanív.

Ktorá mamička nepotrebuje čas Pokoja a oddychu, či už je to pri jej prvom, alebo šiestom dieťati? Tento pokojný čas je dôležitý pre úspešné dojčenie. Táto zmes je výborná na aromatické použitie. Zmiešajte Muškát (geranium), levandulu, santalové drevo a ylang ylang  po dvoch kvapkách z každého a dajte do difuzéra.

Podobné články