fbpx

ESENCIÁLNE OLEJE – POMOC Z PRÍRODY PROTI ALERGIÁM

Jar je krásne obdobie roka, lebo zem začína znova zelenieť …. kvety a stromy kvitnú a znova začína rásť tráva. Tieto znaky bohužiaľ znamenajú aj to, že je obdobie sezónnych alergií. Niektoré esenciálne oleje obsahujú prírodné antihistaminiká. Keďže sú 100% prírodné telo ich ľahko prijíma a preto účinkujú rýchlo, silno a bez vedľajších účinkov.

Ak trpíte na sezónne alergie , tu je pár esenciálnych olejov na vyskúšanie:

TerraShield®TerraShield® Outdoor Blend

TerraShield® je celoprírodný produkt z citrónu, eukalyptu, citronelly, lemongrassu a tiež 12 ďalších esenciálnych olejov terapeutickej triedy, z miešaných v základe z čistého frakcionovaného kokosového oleja. Primárnou funkciou esenciálnych olejov v rastlinách je chrániť ich proti hmyzu a iným predátorom. Na rozdiel od iných produktov, ktoré obsahujú syntetické a toxické chemikálie, TerraShield je prírodný spôsob, ako zvládnuť vystavenie sa bodavému hmyzu. Čertvá, ľahká citrusová vôňa TerraShieldu úžasne občerstvuje a je bezpečná na použitie pre celú rodinu. Jedna aplikácia poskytuje pokrytie, ktoré trvá približne 6 hodín.

TerraShield – Repellent Blend (31190005)

Cena: €12,75

Navštivit eShop

  • Levanduľa
  • Citrón
  • Mäta
  • Eukalyptus
  • Čajovník
  • Pačuli

AKO POUŽÍVAŤ ESENCIÁLNE OLEJE
Je niekoľko spôsobov ako používať esenciálnej oleje na sezónnu alergiu.

  1. Kvapnite si olej do dlane na ruku, jemne rozotrite. Priložte k nosu a ústam a niekoľkokrát si silno nadýchnite. (vyhýbajte sa očiam)
  2. kvapky z jedného z olejov (alebo z 2-3 olejov) môžete dať do trochu vody a naberte do úsť. Pár sekúnd prepláchnite v ústach a prehltnite. Môžete zapiť vodou.
  3. Použite esenciálny olej v difúzeri a rozprašujte do ovzdušia pre úžitok celej domácnosti. (napr. 3-5 kvapiek oleja do vody na 25 m2 plochy)

KOMÁRE, KLIEŠTE A INÉ POŠTÍPANIA
Na ne sa mi osvedčila zmes olejov Purify – pozostavá z čistých olejov citrón, limetka, citronela, borovica, čajovník a koriander. Z tohto oleja najväčší úžitok majú náš pes a mačka. Vždy keď im nájdeme kliešťa, kvapneme na neho kvapku Purify zmesi a kliešť im za chvíľu odpadne sám. Purify alebo Terrashield zmesi fungujú aj ako čistý prírodný repelent proti komárom a inému hmyzu. Stačí si pár kvapiek rozotrieť na telo, alebo ich dať do fľaše s vodou a postriekať sa. Purify je výborným riešením na akékoľvek poštípania (včely,osi, sršne..), ukľudní, dezinfikuje, eliminuje jedy a opuch.

Podobné články