fbpx

Myrha a jej netradičné použitie

V dnešnom článku si predstavíme esenciálny olej Myrhu. Prezradíme vám jeho pôvod, čo ho robí takým unikátnym, ukážeme si na čo sa používa, a tiež prezradíme jeho netradičné využitie.

Myrha patrí k najstarším a najvzácnejším esenciálnym olejom, aké môžeme mať. Starodávne záznamy ukazujú, že Myrha sa považuje za taký vzácny olej, že sa vyvažoval svojou váhou v zlate. Esenciálny olej z Myrhy sa získava deriváciou z gumovej živice malého, tŕňmi obrasteného stromu Myrha a bol používaný po stáročia pre svoje blahodárne účinky na vnútorné i vonkajšie zdravie. Myrha sa v histórii používala ako parfum, kadidlo a zdravotná pomoc. Takisto sa využívala aj počas balzamovania nebožtíkov a počas rôznych náboženských obradov.

Myrha má silné čistiace vlastnosti, najmä pre ústa a krk. Pri lokálnej aplikácii upokojuje pokožku, pričom tiež podporuje hladkú a mladistvo vyzerajúcu pleť. Vytvára inšpirujúcu a vyváženú atmosféru. Tento esenciálny olej má teplú, dymovú, bylinkovo drevnatú hutnú vôňu.

Použitie:

Pridajte 1-2 kvapky do zubnej pasty pre ďalšie výhody.

Difúzujte na vytvorenie vyváženej atmosféry v okolí.

Pridajte do svojho pleťového mlieka alebo hydratačného krému, aby ste znížili výskyt jemných liniek a vrások.

Pridajte 1-2 kvapky do trochu vody a vykloktajte, aby ste si rýchlo prepláchli ústa.

Netradičné použitie:

Zrejme ste to netušili, ale tento olej má schopnosť pomáhať hojeniu pupočnej šnúry, a aby odpadla vhodným spôsobom za pár dní. Dajte si kvapku medzi prsty a pošúchajte ním zostatok pupočníku.

Ďalším spôsobom ako môžete použiť Myrhu je na posilnenie vašich nechtov. Môžete ho zmiešať s trochou frakcionovaného kokosového oleja a pošúchať nechty. Pomáha ich posilniť, vyhladiť, a tiež posilňuje nechtovú kožičku, ktorú zároveň vyživuje a nechty tak rastú krajšie a dlhšie.

1 kvapku tohto esenciálneho oleja kvapnite do hydratačného krému na potlačenie a zmiernenie kruhov a vačkov pod očami. Zmiešajte tiež s frakcionovaným kokosovým olejom a natierajte na popraskané päty a chodidlá.

Ďalší tip v domácnosti ocenia najmä ženy, ktoré nosia pančušky. Ak vás trápi dierka, ktorá sa na nich objavila, aplikujte trochu Myrhy, a tá zabráni jej rozširovaniu.

Návod na použitie:

Difúzovanie: Použite 3-4 kvapky do difuzéru.

Vnútorné použitie: Zrieďte jednu kvapku do 120ml tekutiny.

Lokálne použitie: Aplikujte 1-2 kvapky na požadovanú plochu. Zrieďte so základným olejom, aby ste minimalizovali akúkoľvek citlivosť na pokožku.

Upozornenie:

Môže spôsobovať citlivosť pokožky. Uchovávajte mimo detí. Ak ste tehotná, dojčíte alebo ste pod lekárskou starostlivosťou konzultujte užívanie oleja so svojím lekárom. Vyhýbajte sa kontaktu s očami, vnútorným uchom a citlivým oblastiam.

Podobné články