fbpx

4 esenciálne oleje, ktoré môžete používať každý deň pre lepšie zdravie

4 esenciálne oleje, ktoré môžete používať každý deň pre lepšie zdravie

Esenciálne oleje sú v poslednej dobe čoraz obľúbenejšie. Aj keď ich niektorí môžu považovať za výstrelok, ponúkajú veľa skvelých zdravotných výhod a sú úžasným prírodným spôsobom ako podporiť lepšie zdravie. S toľkými esenciálnymi olejmi, z ktorých si môžete vybrať, môže byť ťažké vedieť, kde začať. Tu sú štyri esenciálne oleje, ktoré by každý mal používať denne pre lepšie zdravie.

Citrónový esenciálny olej

Citrón má prirodzené antibakteriálne, antivírusové a antihistamínové vlastnosti, vďaka čomu je skvelým prírodným čističom. Citrónový esenciálny olej je skvelý na výrobu vlastných čistiacich prostriedkov, pretože pomáha zabíjať baktérie a tiež vydáva skvelú citrónovú vôňu. Môže sa použiť na bodnutie hmyzom alebo rany. Niekoľko kvapiek sa dokonca môže pridať do šampónu, aby ráno povzbudilo vaše zmysly a stimulovalo rast vlasov. Len pamätajte, že používanie citrónového esenciálneho oleja na pokožku, napríklad v pleťových vodách, môže zvýšiť citlivosť na slnko.

Pepermintový olej

Ďalším užitočným esenciálnym olejom, ktorý sa dá používať denne, je mätový olej. Len pričuchnutie k oleju môže zvýšiť vašu koncentráciu a sústredenie. Je to skvelý olej, ktorý si môžete dať pri práci, pretože všetci potrebujeme počas dňa trochu povzbudiť mozog. Dá sa použiť pri žalúdočných ťažkostiach a dokonca aj pri bolestiach krku či hlavy.

Levanduľový olej

Rozptýlenie levanduľového oleja môže pomôcť znížiť stres a podporiť pokoj a lepší spánok. Zistilo sa tiež, že levanduľa pomáha tráveniu, podporuje rast vlasov a dokonca podporuje zdravie pokožky. Už len tú úžasnú vôňu levandule je príjemné mať doma stále.

Oreganový olej

Možno poznáte oregano, keď varíte talianske jedlo, ale oreganový esenciálny olej má viac zdravotných účinkov. Je to silný olej, a preto by sa mal pred aplikáciou na pokožku vždy zriediť  kokosovým olejom. Zriedenie oleja s kokosovým olejom a natieranie zmesi na boľavé svaly pomáha urýchliť zotavenie týchto svalov. Oreganový olej možno použiť aj na odstránenie bradavíc, mykózy nôh a lišajov. Je tiež známy tým, že pomáha zbaviť sa vnútorných parazitov.

 

Esenciálne oleje sú účinným nástrojom pre prirodzený a zdravý život. Pri nákupe esenciálnych olejov je najlepšie pamätať na to, že chcete čisté oleje potravinárskej kvality. Tiež si chcete urobiť viac prieskumu o tom, ako ich používať a či ich treba zmiešať s iným olejom, ako je napríklad kokosový olej, skôr ako ich nanesiete priamo na pokožku.

Podobné články