fbpx

Salmonella enterocolitis

Salmonella je typ bakteriálnej infekcie, ktorá prebieha vo výstelke tenkého čreva. Kontaminácia Salmonelou môže vzniknúť pri požití nesprávne pripravených jedál, obzvlášť kurčiat, vajec, alebo moriek, alebo sa môže preniesť z osoby na osobu.

Symptómy sa rozvinú medzi 8 až 48 hodinami po nakazení. Pri oslabenom imunitnom systéme budú symptómy akútnejšie. Medzi tieto symptómy môže patriť bolesť brucha, zimomriavky, hnačka, horúčka, bolesť svalov, nevoľnosť a/alebo zvracanie.

Esenciálne oleje získané z kôry pomarančov môžu zastaviť aktivitu baktérie salmonella a môžu byť užitočné, ako prírodné antimokrobiálne prostriedky. Podľa štúdie, publikovanej v časopise Journal of Food Science.   pomaranč

„Výskumníci hovoria, že esenciálne oleje z citrusov poskytujú potenciál ako prírodné antimikrobiálne prostriedky na použitie pri zlepšení bezpečnosti organických, a všetkých prírodných jedál.

Predchádzajúci štúdie ukázali, že rôzne citrusové esenciálne oleje môžu fungovať, ako prírodné konzervanty, pretože zastavujú činnosť plesní a baktérií. V súčasnej štúdii výskumníci vystavili 11 rôznych kmeňov salmonely siedmim rôznym druhom pomarančových olejov a zistili, v následnej štúdii, že oleje z grapefruitu, pomaranča, citróna a mandarínky, všetky zastavovali aktivitu bežných potravinových plesní Aspergillus niger, Aspergillus flavus, Penicillium chrysogenum a Penicillium verrucosum a tiež Salmonely.

„Výskumníci napísali, zdá sa, že citrusové esenciálne oleje sa môžu považovať za vhodnú alternatívu chemických prísad v potravinovom priemysle, zabezpečujú potrebu bezpečnosti a uspokojujú dopyt po prírodných zložkách.

Medzi zdroje tohto článku patrí: www.foodnavigator-usa.com.

Ako sa zbaviť Salmonelly bez použitia syntetických liekov?digest zen popisany

Bylinky ako sú fenikel, aníz, rasca, koriander, zázvor a mäta sa už oddávna používajú na zlepšenie trávenia. Esenciálne oleje z týchto rastlín, v zmesi Digest Zen, dokážu dezinfikovať žalúdok a harmonizovať trávenie.

Postup:

Do lyžičky kokosového /alebo iného jedlého oleja kvapnite 2 kvapky Digest zen a natrite na brucho. Opakujte 3x denne, alebo podľa potreby.

Pite vodu s pomarančovým olejom ( 1 kvapka na 2 dcl vody)

Podobné články