fbpx

Turmeric – Esenciálny olej z koreňa kurkumy

Esenciálny olej z koreňa kurkumy je vďaka svojim bohatým liečivým účinkom v mnohých kultúrach posvätným koreňom. Ľudia používajú kurkumu každý deň na posilnenie imunitného systému a prirodzené zlepšenie zdravia.

Okrem toho je kurkuma protizápalová a antioxidačná, vďaka čomu je veľmi prospešá na každodenné používanie. Ľudia využívajú kurkumový esenciálny olej niekoľkými rôznymi spôsobmi. Nasleduje niekoľko spôsobov, ako to ľudia používajú vo svojej každý deň:

Masážné použitie kurkumového esenciálného oleja:

  • Pridajte kurkumový esenciálny olej do šampónu na liečbu lupín a zníženie suchosti pokožky hlavy. Kurkuma je vynikajúca na vlasy a vlasovú pokožku a dokáže doplniť zdravie vašich vlasov.

    Ľudia používajú kurkumu každý deň na posilnenie imunitného systému a prirodzené zlepšenie zdravia.
    Kurkumový esenciálny olej
  • Antibakteriálne a antioxidačné účinky kurkumy z nej robia fantastický olej v starostlivosti o pleť.  Pri začleňovaní esenciálneho oleja do vašej rutiny starostlivosti o pleť však vždy urobte kožný test.
  • Používajte kurkumový esenciálny olej vo svojom každodennom telovom hydratačnom kréme na zníženie zápalu a začervenania.
  • Pridajte kurkumový esenciálny olej do základné oleja napr. frakciovaného kokosového oleja a vmasírujte ho do boľavých svalov.
  • Esenciálny olej z koreňa kurkumy je protizápalový, vďaka čomu je vynikajúci pri liečbe bolesti svalov pri cvičení alebo nadmernej práci.

Aromatické použitie:

  • Aromatické použitie  esenciálného oleja z koreňa kurkumy môže zmierniť pocity ospalosti a pomôcť zlepšiť vašu celkovú náladu. Difúzovanie esenciálne oleje sú jedným z najobľúbenejších spôsobov ich použitia.
  • Kvôli svojim antioxidačným a protizápalovým vlastnostiam je koreň kurkumy obľúbenou voľbou mnohých ľudí pri výbere esenciálneho oleja.
  • Turmeric je aj súčasťou

Použitie ako korenie do jedál:

Kurkuma je aromatická rastlina z čeľade zázvorovité, ktorá sa už stáročia používa v Číne, Indii a na Srí Lanke. Kurkuma má hrejivú korenistú chuť, ktorá pôsobí ako skvelý nával príchuti vo vašich obľúbených slaných jedlách.

  • Spravte si vlastný kurkumový čaj zmiešaním kokosového mlieka, vody, medu, čaju a jednej až dvoch kvapiek esenciálneho oleja kurkuma
  • Pridajte esenciálny olej kurkuma do praženice, frittaty, čistej ryže alebo polievok ako komplexnú korenistú a pikantnú príchuť
  • Pri používaní oleja kurkuma do varenia možno budete chcieť začať metódou špáradla – jednoducho namočte špičku čistého špáradla do fľaštičky s esenciálnym olejom, zamiešajte špáradlom suroviny, ochutnajte jedlo a postup opakujte, kým nebudete spokojní s pridaným množstvom

Upozornenie

Možná citlivosť pokožky. Uchovávajte mimo dosahu detí. Ak ste tehotná, dojčíte alebo ste pod lekárskym dohľadom, konzultujte užívanie s vašim lekárom.

Podobné články