fbpx

Vyrobte si sami : Odparovač na vôňu

ako_naplnit_odparovac_voniToto je skvelý trik z kategórie Urob si sám na dopĺňanie starých elektrických odparovačov (napr. Od Raidu), bez toho aby ste museli platiť za nové náplne. Povedzme si otvorene, keď kupujete náhradné náplne, väčšiu časť ceny platíte za nádobu, v ktorej prichádzajú. Namiesto toho ich môžete naplniť akou vôňou chcete, čo bude nielen slobodnejšie, ale aj zdravšie. A dopĺňanie vlastných nádobiek tiež zredukuje odpad, ktorý vyhadzujete, takže je to navyše priateľské k životnému prostrediu.

Postup je jednouchý:

  1. Vyberte horný koniec s knôtom z nádobky (nechytať za knôt, mohol by sa zlomiť, skôr nejako podoberte tú gumovú časť.)
  2. Doplňte nádobku do približne 1/3 svojim obľúbeným esenciálnym olejom (ja by som zvolila asi Citrus Bliss, teraz na Vianoce Holiday Joy, alebo Serenity, ale obľúbeným vôňam sa medze nekladú)
  3. Doplňte zvyšok nádoby slnečnicovým olejom a nechajte ešte nejaký priestor na vzduch
  4. Znovu spojte a používajte

Nové knôty sa dajú kúpiť napr. Na e-bay 5-balenie stojí približne 3 eurá. Tieto knôty sô pevné a dajú sa umývať. Možete ich opakovane používať až kým sa neopotrebujú. Vydržia aj niekoľko rokov. Dobrý nápad je používať samostatný knôt na kazdú vôňu, alebo zmes. Občas ich môžete vyžrať, prečistiť od nánosov a vysušiť na papierovej utierke. Na e-bayi ich môžete nájsť pod názvom „airwick replacement wicks“.
Používam 2/3 esenciálneho oleja a 1/3 slnečnicového. Vydrží to približne mesiac a pokryje veľký priestor.

Podobné články