fbpx

Ylang Ylang a jeho použitie

Tento esenciálny olej je získavaný z kvetov tropického stromu Ylang Ylang v tvare hviezdy. Vo veľkej miere sa používa pri výrobe parfumov a v aromaterapii na zmiernenie napätia i stresu a na podporu pozitívneho náhľadu. Podobne ako Jazmín, aj Ylang Ylang sa po stáročia používa pri náboženských a svadobných obradoch. Éterický olej vyrobený z tohto kvetu je rovnako všestranný.

Často sa používa v luxusných výrobkoch na vlasy a pokožku pre svoju bohatú, sladkú arómu a tiež pre svoje ochranné vlastnosti. Takisto je známe, že podporuje upokojenie a pozdvihnutie nálady.

Mnoho použití a výhod oleja Ylang Ylang je možné získať pri aromatickom, topickom a vnútornom použití. Pri požití má tento éterický olej silnú schopnosť poskytovať antioxidačnú podporu, čo z neho robí drahocenný olej pre zdravie tela. Používa sa často pre svoje vonkajšie výhody a môže podporovať vzhľad zdravej pokožky a vlasov. Dobre sa mieša s Bergamotom, Gerániom, Grapefruitom a Vetiverom.

Použitie:

  1. Pomôžte transformovať svoju bezútešnú náladu na veselú použitím éterického oleja Ylang Ylang. Kedykoľvek sa cítite na dne alebo v strese, naneste si pár kvapiek na zátylok, aby ste dosiahli upokojujúci a povznášajúci účinok. Vďaka jednej z hlavných chemických zložiek oleja, germakrénu, obsahuje olej prirodzené schopnosti upokojiť. Ylang Ylang je tiež známy pre svoje povznášajúce účinky a je skvelým olejom, ktorý sa aplikuje v prípade potreby zvýšenia sily.
  2. Nenechajte škodlivé letné horúčavy poškodiť vaše vlasy. Posilnite ich, aby vyzerali zdravo a silno. Olej Ylang Ylang je nabitý organickými zložkami, ktoré podporujú vzhľad zdravých vlasov. Aby ste chránili svoje vlasy pred letnými horúčavami, vmasírujte si do pokožky hlavy tento esenciálny olej, aby ste zvýšili vzhľad zdravých a lesklých vlasov.
  3. Naplňte svoj domov bohatou a sladkou vôňou tropického kvetu Ylang Ylang. Tento žltý kvet v tvare hviezdy je klenotom aromatického priemyslu a jeho éterický olej sa môže použiť na vytvorenie relaxačnej atmosféry. Ak chcete získať tieto vynikajúce aromatické výhody, pridajte do svojho difuzéru niekoľko kvapiek. Táto bohatá aróma bude nielen dobre voňať, ale aj zdvihne náladu a podporí upokojujúci účinok.
  4. Odplavte svoj stres neuveriteľným kúpeľom, ktorý povzbudí vaše zmysly a podporí relaxáciu. Pre dokonalý pôžitok z kúpeľa vložte éterický olej Ylang Ylang do soľného kúpeľa s Epsomovou soľou. Vďaka upokojujúcim a ukľudňujúcim vlastnostiam tohto kvetinového oleja bude tento kúpeľ to pravé, čo potrebujete, aby ste si po dlhom dni mohli oddýchnuť.
  5. Snažíte sa vidieť svetlú stránku veci? Pre optimistickejšiu perspektívu používajte aromaticky alebo topicky éterický olej Ylang Ylang. Pôsobí ako mocná povznášajúca súčasť a pomáha podporovať pozitívny náhľad na veci.
  6. Vytvorte dokonalú masážnu zmes na odstránenie stresu s éterickým olejom. Masáže sú skvelým spôsobom, ako pomôcť uvoľniť napäté svaly a pocity, a začlenenie tohto esenciálneho oleja do vašej masáže poskytne dokonalý relaxačný zážitok. Ylang Ylang je známy a cenený pre svoju schopnosť upokojiť a skľudniť náladu a zároveň poskytnúť povznášajúci účinok. Ak chcete vytvoriť silnú a účinnú masážnu zmes, ktorá pomáha znižovať účinky každodenného stresu, pridajte niekoľko kvapiek tohto esenciálneho oleja do frakcionovaného kokosového oleja doTERRA a masírujte si chrbát a plecia.
  7. Vyvarujte sa škodlivých chemikálií nachádzajúcich sa v hĺbkových vlasových kondicionéroch a kúrach na hĺbkovú úpravu vlasov a choďte na to prirodzenou cestou! Vytvorte si svoj vlastný prírodný hĺbkovo účinný kondicionér na vlasy pridaním éterického oleja Ylang Ylang do frakcionovaného kokosového oleja doTERRA a následne ho aplikujte na vlasy. Olej Ylang Ylang obsahuje veľké výhody pre vlasy, vďaka ktorým budú vyzerať zdravo a krásne!
  8. Doprajte svojej pokožke trochu jemnej starostlivosti s parnou aromaterapiou na tvár pridaním esenciálneho oleja Ylang Ylang. Parné kúry na tvár sú skvelé pre vašu pokožku. Teplo z pary pomáha otvárať póry a tým uvoľňovať z pokožky baktérie a nečistoty. Zaradenie tohto esenciálneho oleja do vašej parnej kúry na tvár pomôže podporiť zdravo vyzerajúcu pokožku, a tiež dodá sladkú vôňu.
  9. Bohatá vôňa Ylang Ylang je veľmi obľúbená a často sa používa na výrobu parfumov. Ak chcete dosiahnuť príjemne voňavý prírodný parfum, dajte si na zápästie kvapku alebo dve kvapky. Tento parfum bude tiež vydávať upokojujúcu a ukľudňjúcu arómu.
  10. Podporte svoje telo týmto krásne voňavým éterickým olejom. Je známe, že poskytuje antioxidačnú podporu. Ak chcete zvýšiť antioxidačnú podporu vo svojom tele, užívajte olej vnútorne.

Návod na použitie:

Difúzovanie: Použite tri až štyri kvapky do difuzéra podľa vášho výberu.

Vnútorné použitie: Zrieďte jednu kvapku do 118 ml tekutiny.

Lokálne použitie: Naneste jednu až dve kvapky na požadované miesto. Zrieďte frakcionovaným kokosovým olejom doTERRA, aby ste minimalizovali citlivosť pokožky.

 

Upozornenie:

Možná citlivosť pokožky. Uchovávajte mimo dosahu detí. Ak ste tehotná, dojčíte alebo ste v starostlivosti lekára, poraďte sa ohľadom užívania so svojím lekárom. Zabráňte kontaktu s očami, vnútornými ušami a citlivými oblasťami.

 

Podobné články